2014. január 11., szombat

Boldog Új Évet :o)

Sziasztok!

Első sorban elnézéseteket kérem, hogy jó sokáig nem jelentkeztem. Másod sorban, mivel közben volt egy szilveszter, mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok :o)

Az eltelt időszakban sok minden történt velem, amit lehet a mostani bejegyzésben nem is fogok tudni mindet leírni, de majd szép lassan adagolom :o))

Büszkén jelentem, hogy velem és a hógolyónkkal is minden rendben van :o) Növekedünk, mocorgunk és szokjuk egymást minden nap. Hétfőn betöltjük a 20. hetet, avagy félidősek leszünk, ami megdöbbentő. Ha a várandósság ilyen gyorsan telik, milyen gyors lesz a következő 18 év? :D 

A pocakom már észrevehető, de ez annak is köszönhető, hogy olyan rucikat hordok, ami kiemeli. A nagykabátos öltözködés miatt a bkv-n viszont még senki nem adja át a helyét, mert a kabátom elrejt mindent :o)) A baba még karácsony előtt megmutatta, hogy ő bizony bent van, az ünnepek előtti héten éreztem buborékolást a pocimban, majd pár nappal később a mindenki által kérdezett kaparászást is :o) Azóta már a rugdalózásánál tartunk, hol kifelé, hol befel teszi mindezt, de nagyon aranyos :o) Múltkor a párom a pocakomra tette a fejét és a picur nem átalkodott finoman rúgni egyet, ami az apja arcán landolt :o)) Egyre erősebben érezzük, így nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit is fogunk látni jövőhét kedden, a második genetikai ultrahangon ;o)

Most az Sztk-ba megyünk, ahol sajnos nem adnak fényképet, de mi láthatjuk és ígérem elmesélem mit művelt odabent a kis hógolyó! :o) Az AFP vérvétel eredményét még nem láttam, majd a genetikai uhu után megyünk a magándokihoz, aki elmeséli mi az eredménye. Gondolom semmi rossz, mert akkor már hívott volna, ráadásul nem is nagyon foglalkozok vele, mert a 12. heti genetikai eredménnyel jól megijesztettek és nem fogok kikészülni mégegyszer úgy, ahogy akkor :o))))

Na gyorsan elmesélem nektek, hogy mi is volt a 12. genetikain:
Fizetős helyre mentünk, amit nem is bántunk meg, mert olyan éles volt az uhu képe, hogy hihetetlen :D A bébi nem akart ugyan szembe fordulni velünk, de elmentünk sétálni és csokit enni, aztán visszamentünk még egy mozira :oP Minden rendben volt, és a 12+4 napos számított kora helyett 13+0-t mondtak a méretei alapján :o)

Majd a vérvétel eredménye megérkezett, ami szerint közepes kockázatú lett a down szűrés. Nem aggódtam miatta, mert felhívtak és azt mondták, hogy ez még negatív tartomány, de azért egy újabb vérvételt meg kéne ejteni 15ezer Ft-ért. Itt valahogy a biznisz szagát éreztem. Aztán elmentem 2 héttel később a magándokihoz, aki kicsit leteremtett, hogy miért nem hívtam fel azonnal ezzel az eredménnyel és menjek el biztosnág kedvéért genetikai tanácsadásra, de persze ne ijedjek meg. Megnézte a babát ultrahangon és közölte, hogy méretei szerint 13 hetes. Na mondom az biztos nem, mert 2 hete volt az. 3x kérdeztem vissza, hogy biztos? jól értettem? 13? Azt mondta igen, 13, de ez normális, a kb 1 hét +/- hét eltérés tök normális. Jah mondom normális, csak ez 2 hét, de mindegy. Innentől kezdve tiszta ideg voltam a genetikai tanácsadásig. 

A genetikai tanácsadásra a főnököm felkészített, mert ő is volt az egyik gyerekénél. Mondta, hogy ne aggódjak, a legrosszabbbakat fogják elmondani, mert ezzel védik le magukat. Szóval csak lazán osszam el 10el amit mondanak. Elérkezett a nagy nap, párom végig nyugodt volt és mondta, hogy nem lesz itt semmi gond... Odaértünk, elvették a vv eredményét. Rám néz a nő:
"Magát ezzel az ereménnyel minek küldték ide? Minek ijesztgetik? Na nem baj, azért megnézzük :o)"
Az arány egyébként 1:730 volt. Bementünk, a tanácsadó nő nagyon kedves volt. Elmesélte, hogy az alacsony/közepes/magas kockázatot 2 éve vezették be, előtte csak negatív (mostani alacsony+közepes) és pozitív (mostani magas) eredmény volt. A bevezetése igen valószínű, hogy elsősorban a pénz miatt történt, mert el tudnak küldeni plusz vizsgálatokra. Szóval ne aggódjak, az ultrahangra pedig mindjárt behívnak.
Az ultrahangra vártunk kb 2 órát, de fel voltunk készítve korábban erre, így volt könyv, enni - inni valónk és jót beszélgettünk párommal :o) Főként a tanácsadó pozitív híre után, ami teljesen szétoszlatta az aggodalmaimat :o) Az ultrahang is jól sikerült. A baba mozgott, a kora a számított mérethez képest nagyobb volt a méretei alapján :o) Nagyon édes volt, mert tátogott és az egyik kacsóját ökölbe szorítva lengette a hüvelykujját kiegyenesítve.:o) Számomra ez egy üzenet volt Tőle, hogy "nyugi anyu, minden oké idebent" :D
A kedves doktorbácsi elmesélte, hogy nem javasol biopsziát (hasbaszúrós vizsgálatot), mert gondoljuk csak végig: 
Down kórnak a vv alapján 1:730 az esélye, a vetélésnek a vizsgálattól pedig 1:100, így annak az esélye, hogy a vizsgálattól elvetélek jelenleg nagyobb, mint hogy down kóros legyen a gyerek. Így teljesen felesleges, de ha nagyon akarjuk.... Na itt heves ellenkezésbe kezdtünk, vagyis nem akarjuk mi azt a vizsgálatot ;o) 

Ebből leszűrve a tanulságot, a bébi korának meghatározása orvostól és ultrahang géptől függ. A magándokim gépe közel sem olyan jó, mint a két genetikai helyen, így vélhetően ezért mérte kisebbnek a bébit a valós korától. Persze ha ezt elmesélte volna, akkor talán nem készülök ki egy hét alatt, de így utólag már mindegy :o)

Szóval jövőhét kedden ultrahang és nagyon várom, hogy megtudjuk milyenek a méretei, mit csinál és hogy érzi magát odabent a hógolyónk :o) 

A tüneteim: tegnap tődőszúrás jelentkezett, de van már gyakori orrvérzés, időnként lihegés és egyre szomjasabb vagyok napközben :o) Hízni kb 2-2,5kilót híztam eddig, de a csajok azt mondják ne aggódjak, mert ők is kb 25. hét után kezdtek el gyarapodni erősebben. A kollégák pedig ki vannak akadva, mert az osztályon az eddigi kismamák +20 kilót szedtek fel terhesség alatt, és ahhoz képest le vagyok maradva :D na azért azt a plusz súlyt nem akarom elérni :D

Ígérem visszatérek hozzátok és ismét jövök hírekkel. Az eltűnésem fő okai:
- aluszékonyság (egy filmet nem tudok esténként végignézni :D )
- rengeteg előkészület karácsonyra
- ünnepek alatt vendégeskedés, vendéglátás 
- ... stb.

Remélem ezen kifogások mellett megbocsátotok nekem és ismét visszatértek a blogom olvasásához ;o)

Jó hétvégét! 


5 megjegyzés:

  1. Végre írtál!
    Örülök hogy minden rendben!
    A paráztatás ismerős... sajnos sok kismamával megteszik :(

    Nektek is BUÉK! :)

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom Anitához, végre! Tessék jönni rendszeresen! :) Örülök a jó híreknek! Puszi!

    VálaszTörlés
  3. Nekem is hiányoztál! De a lényeg,hogy minden oké! Puszi!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a megbocsátást és hogy visszatértek hozzám olvasni :) Ígérem heti 1x jövök hozzátok :)
    puszi

    VálaszTörlés