2014. október 5., vasárnap

4. hónap, látogatások, sírások

Sziasztok! :)

Törpi betöltötte a 4. hónapot, nagyon büszkén mondhatom :o) Egyre ügyesebb és elkezdte kinyílvánítani az akaratát is. Egy kicsit mintha könnyebb lenne megérteni, mert amit akar, arra fordul, tolja magát vagy sír :D Egyben nehezebb lekötni is, mert egyre kevesebb ideig érdekli egy játék és mindegyiket megunja, próbálom variálgatni az eddigieket :) viszont sokat kacarászik, főleg az apján, amikor bohóckodik neki :D

Az elmúlt időszakban több látogatás is zajlot nálunk :) Voltak itt nővéremék és hugomék, illetve voltunk bent munkahelyen is bemutatkozni, na meg átmentünk sógórnőmékhez, ahol a nagyiék is ott voltak. De vegyük szépen sorrendbe :)

Nővérem a két gyerekével jött fel, hogy megismerhessék az unokatestvérek egymást :) A lakást kicsit át kellett rendezni, hogy elférjünk, de sok jó kis helyen is elfér ;o) Így Törpi kijött hozzánk gyerekágyastól a nappaliba és a gyerekszobában aludtak a vendégek :) Törpi úgy gondolta az éjjeli alvás előtt alszik egy órácskát, amit már a nappaliban töltött, mi pedig mellette néztük az x-faktort nagycsaládilag. Az az igazság, hogy Törpit semmi nem zavarta. Se a tv, se a beszélgetésünk, se a mikrohullámú, amikor kakaót csináltunk :o) Büszke is vagyok rá, hogy ilyen simulékony a környezetre. A két gyerkőcöt is nagyon kedvelte és a hugomat is, aki szintén felnézett hozzánk a párjával :o) agyon mosolyogta és magyarázta a napot, jól lefáradt :o)

Ez viszont azt hiszem csak itthon ilyen könnyű. Voltunk bent a kollégáknál, ahol szegénykém sirdogált, hirtelen több ember, hangosan beszélgettek, nevetgéltek, őt nézték, már sok volt neki. Szoktatni kell még ehhez a nagy társasághoz :) Ugyanígy jártunk, amikor sógórnőmékhez mentünk, ott is idegen helyen volt, a nagyszüleit rég látta és sötét is volt egy kicsit, így ott is sírást rendezett az ijedtségtől :) Mostanában egyébként gyakran megijed, pl a zuhanyrózsától, a szeletelőgéptől, idegen hangoktól. De jól vesszük az akadályt, mert amitől megijed, azt megmutatjuk neki, elmondjuk mi az, és legközelebb már meg sem kottyan neki (eddig legalábbis :D )
Most voltunk a nagyszülőknél, ott már nem sírt Törpi, a hely nem volt már idegen neki és mosolygott a nagyszülőkre, így azt hiszem ez a probléma már megoldódott :)

A 4. havi oltás óta egyébként ismét 2-3 óránként felébred enni éjjel. De kezdek gyanakodni, hogy nem is az éhség, hanem a fogzás miatt. Tegnap este a szokásos esti kb 9 órai elalvása helyett 3x ébredt fel sírva, és éjfélkor sikerült hosszabb távra elaludnia (fél 4ig). Olyan kis keservesen sírt és a szájába adtuk a rágóka cumiját, amit lelekesen elkezdett rágcsálni. Így szinte biztosak vagyunk benne, hogy ez lehet a probléma. Nem tudom mikor jön ki a fogacskája, de szerintem az még odébb van, így kezdem magam felkészíteni a rövidebb éjszakákra :D

Jövőhéten elkezdem neki adni az almalevet, megkóstoltatom vele, kíváncsi vagyok, hogy tetszeni fog-e neki :) Nagyon élvezi nézni ahogy eszünk és cuppog is hozzá, mindig bele akar mászni a tányérunkba is :D szép lassan adom majd neki, aztán talán az egyik tápszer adagot el tudjuk hagyni :P pl a kora dálutánit :) Az eredményről és a hozzátáplálásról majd beszámolok Nektek mindig :)
Szombaton babaúszásra is elnézünk, a szomszéd már volt a bébijükkel és nagyon élvezték :) Reméljük Törpi is élvezni fogja :P

A kollégákat egyébként jó volt látni, azt hittem kicsit feltöltődök odabent, tudunk dumcsizni, de sajna nem sikerült. Azt hiszem az anyaságot és a közösségi életet még nem tudom összeegyeztetni, gyakorolnom kell :D Talán majd legközelebb már könyebben tudunk beszélgetni :)

Szép hetet Nektek :o)

                                                    képforrás: szulok.babafalva.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése