2014. május 30., péntek

40. hét kezdete :)

Sziasztok! :o)

Ma kezdtem meg a 40. hetemet, vagyis mára vagyok kiírva szülésre :) Hihhhhhetetlen, hogy mennyire közel van az a pillanat, amikor: 
- az álomból valóság lesz, 
- a bentből kint lesz, 
- a kettőből három lesz, 
- az elméletből gyakorlat lesz :o)

Tényleg annyira hihetetlen, de majd akkor, mikor előtte állunk és már tényleg csak pár perc választ el ettől, az biztos egy nagy adrenalin sokk lesz mindkettőnknek :o) ... vagy hármunknak ... :o)

Tegnap voltunk a nőgyógyásznál, ahol volt ultrahang, NST, vizeletvizsgálat, hüvelyi vizsgálat is. Minden rendben volt, a bébi növekszik, a szivével minden rendben, a vizelet eredmény is negatív. A fizikai vizsgálat szerint 4 ujjnyira van a méhem teteje a mellem alatt, a méhszájam 2 ujjnyi, és nem nyílt ki jobban, mint eddig volt :o) Vagyis a terhesség nem közeleg elvben olyan nagy iramban, hogy mai napon szüljek ;o). 

A mai naptól minden nap kell menni NST-re. Ma voltam NST-n, vérvételen, köldökzsinór áramlás vizsgálaton (ultrahangos). A vérvétel eredményt majd gondolom a doki vasárnap elmondja :o) a többi vizsgálaton minden rendben. Ami érdekes és ajánlom minden első trimeszteres kismamának, hogy jusson eszükbe a baba méreteit nézegetve:
A nőgyógyász és a genetikus 1 nap eltéréssel mérte a babát. Két gép, két ember, kétféle mérési pontosság. A nődoki által tegnap mért adatok:
BPD: 98 mm, AC: 340 mm, FL: 74 mm, becsült súly: 3424 gr
A genetikus által ma mért adatok:
BPD: 96 mm, AC: 316 mm, FL: 72 mm, becsült súly: 3050 gr

Szóval senki ne essen kétségbe, ha két mérés között negatív különbségek vannak, mert ez a mérési pontosság és gép függvénye is! ;o) 
Na a fenti adatok alapján akkor már igen kíváncsi leszek, hogy a kislányunk milyen méretekkel születik :o))

A szülésre egyébként felkészültem: voltam gyantáztatni (Istenem de fájt :D ), voltam fodrásznál, lábujjkörmeimet kifestettem, szóval jöhet bármi :P

Jövőhéten ilyenkor már minden bizonnyal anyuka leszek, akinek kislánya ott fog aludni a kis babaágyban :o)

Ígérem jövök hozzátok, amint tudok a szülés után, hogy beszámoljak róla. Ha jól tudom, akkor a kislányom is le szeretné írni, hogy hogyan élte át a születést és a velünk töltött napjait, így azt a blogomon egy külön oldalon olvashatjátok majd ;o)

Jó hétvégét mindenkinek! :o)



2 megjegyzés:

  1. Szia. Szeretnélek tovább olvasni,és láttam, hogy van egy olyan fül itt, hogy "Élet egy kisbaba szemszögéből". Kérhetek meghívót? Előre is köszi. Egy zugolvasód: Rena

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Rena :o)
      A másik fül is publikus, csak még nem sikerült elkezdenem :o) hamarosan indul az is, már egyre több az időm a baba mellett :o) Örülök, hogy olvasod a blogomat, igyekszem gyakrabban írni mostantól ;o)

      Törlés