2014. február 16., vasárnap

Festő, színek, bútorok :)

Sziasztok! :)

Múlt héten volt nálunk a festő, akivel átbeszéltük a lakás leendő színeit :o) Azt hiszem elégedett vagyok az eredménnyel, bár be kell vallanom, hogy büszke is vagyok magunkra :o) ennyi színárnyalat a földön nincs, mint amiből nekünk kellett választani :D Az eredmény a következő: világos barna (halvány tejes kv) lesz a nappali és előszoba, mivel a kettő egy légtér. A nappali jobb oldali fala narancssárga lesz, mivel a szemközti falon lévő erkélyajtón a sötétítő függöny is narancssárga. Így kontrasztos lesz :o) vagy milyen, de mindenesetre jól fog kinézni szerintünk :o) A konyha, mivel az is egy légtér az elszőszobával és csupán egy kis falacska választja el tőle, halvány szürke lesz. Nem sok falfelület van a konyhában szabadon, de minden elektromos cuccunk inox szürke, így biztos menni fog hozzá :o) Na és akkor jön a gyerekszoba. Arra azt gondoltuk, hogy szép tiszta és halvány lila lesz. Mert láttunk egy szobát a neten és a lila szoba olyan csini volt fehár bútorokkal :o) Rózsaszínt én nem akarok, párom pedig mindenképp csajost szeretne, így ebben maradtuk :o) a plafon mindenhol marad fehér.

Aztán kinéztük a kanapét is. Azt el kell mesélnem, hogy nagyon furfangosnak kell lenni, ha valaki olcsóbban akar venni minőségi kanapét. Mi olyat szerettünk volna, amit ha kinyitunk, akkor az ülőfelülete nem tartozik hozzá a fekvőfelülethez. Az egyik barátnőméknél van ilyen ágy. Gyakorlatilag a kanapé háttámláját az ülőfelőlettel lehajtjuk (leforgatjuk) és kinyílik alóla egy teljes matrac :o) Szóval egy igazi francia ágy lesz belőle. Ráadásul bármikor kicserélhetjük a matracot benne, ha kifeküdtük volna, vagy nem kényelmes, vagy bármi. Olyat vehetünk majd bele, amilyet csak akarunk és nem kell egyből új kanapét venni :o) Ezért nekiálltunk és megnéztük, hogy forgalmaznak-e még ilyen kanapét. És Igen! :oP Egyet a Kikában találtunk, ahol épp 15% kedvezmény van rá, a másikat egy Kft forgalmazta, ahol szintén van rá 15% engedmény, de persze a mi általunk kinézett szövettel (csak azzal) nem adnak kedvezményt.. Nade felhívtam őket, hogy figyi má', a Kikában ugyanezzel a szövettel olcsóbban adnak kanapét, mert arra is él a kedvezmény. Picit sok ez az ár érte. Mire közölte a kedves hölgy, hogy jah, végülis erre a kanapé szövetre is tudunk adni 10%-ot... Így itt olcsóbban adják, mint a Kikában a 15%-al (más árakkal dolgoznak)... :oP Ha nem nézek utána és nem dobom be a bűvös mondatot (máshol olcsóbb), akkor nem is adtak volna kedvezményt... szóval büszke vagyok magamra, mert gyakorlatilag olcsóbban is veszsük, mint máshol és mégis olyat veszünk, amilyet szeretnénk :oP

Majd valamikor március közepe- vége táján fog megérkezni a kanapé és április közepén lesz a festés. Utána nagyiparban elkezdünk vásárolgatni. Addig csak nézelődök, mert ha most megveszem a gyerek cuccokat, akkor azt is pakolászni kellene festéskor, így inkább csak gondosan eltervezem mi milyen lesz és hová fog kerülni :o)

Ami nehézséget okoz, az a falmatrica a babaszobába :o) nem tudjuk, hogy milyen legyen, de van még időnk addig :o)

Jövőhéten megyek terheléses cukormérésre, majd jövök az eredménnyel, utána héten pedig 4D ultrahangra, amiről mindenképp jövök és mesélek ;o)

A babaszoba színe kb ilyen lenne: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése