2013. szeptember 21., szombat

Mosoly bejegyzés :o)

Jó reggelt :o)
Ma van életünk azon második napja, amikor tudatában vagyunk annak, hogy hamarosan szülők leszünk :o) El kell ismernem, hogy gyermektelenként az embernek olyan határozott véleménye van mások nevelési szokásairól, hogy azt hiszi senki nem csinálná jobban, mint ő. Na mi pontosan ilyenek voltunk párommal. Ha megláttunk egy földön hisztiző gyereket, mi mondtuk, hogy biztos ott hagynánk :D Ha valaki türelmetlenül beszélt a gyerekével a buszon, mi mondtuk, hogy soha nem beszélnénk így a gyerekünkkel.... Hát ez a sok határozott elképzelés az elmúlt két napban kicsit bizonytalanná vált :D Vajon jól fogjuk csinálni? Lesz türelmünk a gyerek(ek)hez? (mert ugye kitudja, lehet ikreink lesznek, de ezt majd hétfőn megtudjuk a dokibácsinál :P) 
Hihetelten mennyi kérdés cikázik bennem az anyasággal kapcsolatban, pedig már vagy ezerszer átgondoltam, hogy milyen lesz és mit hogyan fogok/fogunk csinálni. Ami biztos, ember tervez, Isten végez, szóval majd 10 év múlva kiderül, mit is sikerült összehoznunk a nagy tervekből.. :o)

Az ikrek vs. nem ikrek kérdéskörről tudnotok kell valamit. Én kb 18 éves korom óta azt mondogatom, hogy ikreket szeretnék. Ennek egész egyszerű indoka volt, egy szüléssel 2 gyereket is letudok :D Ahogy múltak az évek, ez a gondolat egyre erősödött bennem, hiszen már 30-on felül vagyok, kereken 3 évvel 13 nap híján. Mivel minimum 2 gyereket szeretnénk, így az lenne a legpraktikusabb, ha két bébi növekedne most bennem. Ennek egyébként van esélye, ha más nem 50-50% (vagy ikrek, vagy nem), mivel nem természetes úton sikerült teherbe esnem, hanem inszeminációval. 
Annyit biztosan tudok, hogy az inszemináció előtt 2 nappal 2 méretes petémet látta a doki (15 és 19 mm-esek), így a tüszőrepesztő injekció biztos, hogy minimum 2 petét indított el a megtermékenyülés útján. Így akár ikrek is lehetnek.. :o) Páromnak említettem a lehetséges ikerterhességet, mire kétségbeesetten azt mondta, hogy csak ne 3-as ikrek legyenek :D Megnyugtatásként kifejtettem neki, hogy ha csak az egyik petében nem lesznek egypetéjű ikrek, akkor 3-as ikrek nem lesznek. Viszont ezen az alapon (bár ezt már nem mertem neki mondani, mert lefordult volna a székről), ha mindkét petében ikrek lennének, lehetne 4es iker is, de ennek esélye nagyon-nagyon csekély (szerencsére :o).

Páromban jelenleg az az aggódás motoszkál, hogy lesz-e elég türelme majd a gyerek(ek)hez.. Az elmúlt két évben az aggódás, kétségbeesés, a szomorkodás apró jelét sem mutatta a sikertelen próbálkozások miatt, így annyira aranyos, hogy most kimondta min aggódik :o) Na jó, az utóbbi 5-6 ciklusban már érezhető volt rajta, mikor megjött a mensim, hogy lehangolja. Számomra annyira érdekes, hogy mennyire tudják palástolni az ezzel kapcsolatos érzelmeiket.

Zárásképpen elnézéseteket kérem, hogy ennyi smiley-t tettem a mondatok közé, de én alapból is ennyire mosolygós ember vagyok, tegnap reggeltől meg aztán végképp nem lehet lemosni az arcomról :o)

Jó hétvégét mindenkinek!




4 megjegyzés: